tång-pesto

Tångpesto – lyfter din pasta/ dina nudlar ( 4 portioner )
10 g torr Saccharina
12 g mandlar (10 st)
20 g Parmesanost, t ex Grana Padano 16 månader
Lägg allt i en mixer och kör till en grynig blandning. Toppa dina nudlar och vrid ett par varv med pepparkvarnen.

Nudlar med Tång-pesto topping
Nudlar med Tång-pesto topping

Rucco

Rucco – en lite besk och lite vass mix till fisk eller på en crostini
Starta som tångpesto men dubbla receptet, mixa sedan ned  (6 pers):
1 vitlökslyfta
40 g ruccola
3 msk citronsaft
1 dl god olivolja



 

Tång-tapenad, gott till det mesta

Lägg i mixern (4-6 personer ):
20 g torkad Saccharina
1 msk kapris
3 sardellfileer
100 g kalamata oliver utan kärnor
2 msk citronsaft
0,5 dl god olivolja
 

Crostini med Tång-tapenad eller Rucco
Crostini med Tång-tapenad eller Rucco
Kokt torsk med Rucco
Kokt torsk med Rucco

Tångchips

Fantastiskt goda, hemma gjorda tångchips i olika varianter, naturell plain, strösslade med sesamfrön och med krossad linfrö.
Kontakta oss för mer information och tips.

Tångchips
Tångchips